Home > No Sound > Vmware Player Sound Not Working Ubuntu

Vmware Player Sound Not Working Ubuntu

Contents

VMware cannot provide you with specific settings to use; how these settings affect your sound quality depends on many factors, including your environment and the way you are employing sound. Click Next. Systems Engineer 4,450 views 9:08 How to install Windows 10 on a Mac | VMware Fusion - OS X El Capitan - Duration: 5:08. Reply Ton Baars says November 5, 2013 at 9:18 am Hi, since I installed 13.10 (it's basically my start with open source) I've had trouble with sound. have a peek here

Reply JHG says August 30, 2015 at 9:29 pm amixer -c 0 cset iface=MIXER,name='Headphone Playback Volume' 100% Reply fuad says August 28, 2015 at 9:58 pm mine is ubunutu 14 version Reply Abba Okoro says October 21, 2013 at 4:55 am GOD BLESS YOU lol First option worked for me Reply Luca says October 20, 2013 at 3:49 pm Hi, i`ve sound In the Configuration Editor (Settings > Configuration Editor), click Sound. Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the https://communities.vmware.com/thread/420817?tstart=0

Vmware No Sound

Reply Coatl A. Loading... Your first alternative even deleted my desktop-manager Cinnamon.

  • ProgrammingKnowledge 6,593 views 10:00 VMware Memory Ballooning and Swapping Troubleshooting - Duration: 1:55.
  • Reply Abhishek Prakash says September 2, 2014 at 11:54 am Welcome Maurice.
  • Reply purushottam says February 14, 2015 at 10:46 pm i need some help !
  • Now leaving the sound settings dialog open (important), un-plug the headset from the host.
  • I update the article with your suggestion.
  • If it works then go back and delete the renamed folder.
  • But still I had sound trouble.

I wondered if it had to with installing alongside Win 8? Thanks so much! The first solution works for me - don't even need to restart the machine. Vmware No Audio Output Device Is Installed Loading ALSA sound driver modules: (none to reload).

Improving Sound Performance Improving Sound Performance If you notice that sound skips in your guest operating system, you may try adding two variables to your virtual machine's configuration file (.vmx on The Default Sound Device Cannot Be Opened Select Install the hardware that I manually select from a list (Advanced), then click Next. This fixed the dummy output issue and restored the ability to access SATA drives. https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2286239 How do I sort a list with positives coming before negatives with values sorted respectively?

Follow : sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-audio-dev sudo apt-get update sudo apt-get dist-upgrade saint0120 says July 6, 2013 at 8:56 am i have a sound problem related to the mic, the internal mic Add Sound Card To Vmware Virtual Machine Thank you, again, for your help. Galiza Nação! Close VLC Hope it helps someone.

The Default Sound Device Cannot Be Opened

But it always comes back. http://unix.stackexchange.com/questions/127934/my-ubuntu-14-04-lts-doesnt-have-sound Once you verify this, go to Sound Settings: In the Sound Settings, you'll find that you have practically nothing here except a dummy output. Vmware No Sound Do n and n^3 have the same set of digits? Vmware Sound Out Of Range Huge fan of Agatha Christie work.

I use: killall pulseaudio sudo alsa force-reload kmix and tray icon work fine. http://stickersweb.com/no-sound/vmware-ubuntu-12-04-sound-not-working.php Insert the Windows NT 4.0 CD-ROM in the CD-ROM drive when prompted. I was able to play an mp3 file and listen to the quality of sound changes while tweaking the various settings in the preferences page of the Audacious program. For me this was perfect. Vmware Workstation 12 No Sound

Sign in to make your opinion count. Dumby Jun 3, 2013 6:03 PM (in response to 0WayneH0) Hi 0WayneH0,Please read and try this : Re: Sound on vmware Workstation 10 not working.This worked for me for any Ubuntu I ran a clean installation of Ubuntu 13.10 and could restore my sound thanks to your instructions. Check This Out Reply John Whitehead says October 18, 2013 at 4:16 pm I am using version 13.04 and will update to 13.10 today.

Reply Abhishek Prakash says December 4, 2013 at 11:27 pm You are welcome Chris Reply Dale J. Vmware Esxi Sound Card but no drum beat startup. Reply Robert says February 8, 2014 at 8:57 am How can i put sudo alsa force-reload to startup Reply Maria Lawrence says January 23, 2014 at 1:14 pm My problem is

After installation, any sound file played (mp3) was accompanied by static, pauses, glitches, etc, to the extent of being unlistenable.

Galiza Nação! McLaughlin says June 17, 2016 at 9:11 pm Happy to say "FIRST ALTERNATE METHOD TO FIX NO SOUND IN UBUNTU 14.04" worked perfectly. Reply Carlos Brys says May 19, 2013 at 11:36 pm The first option did not work, but I applied the alternative solution and now I have sound. Ubuntu No Sound Instead if you remove ~/.config/pulse (because it has been completely borked) reboot and you have sound again -- at least I did.

Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the Reply Web::Edukacija says December 7, 2013 at 10:55 pm Is there any fix without reboot? Greetings Roland Reply Jagadeesh says September 14, 2013 at 10:05 am Great super work around. http://stickersweb.com/no-sound/vmware-ubuntu-sound-not-working.php Thanks. :) Reply Abhishek Prakash says March 20, 2014 at 11:37 am Welcome Michael.

Reply Abhishek Prakash says July 24, 2014 at 9:18 am If it is not too late, here is how to fix that missing system icons: https://itsfoss.com/fix-missing-system-settings-ubuntu-1404-quick-tip/ Reply Adam Lembert says May I get system program problem detect. Thank you. Loading ALSA sound driver modules: (none to reload).

Work for me on Linux Mint 15. Thanks for the help. Refer to the documentation for your particular Windows operating system. Any solution?

Re: Sound on vmware Workstation 10 not working. But every few restarts, your old friend "Dummy Output" will be back to greet you. Thankyou. Perfect.

But my volume icon disappeard from the tray in the process. If someone read me and that happened to you, simply press CTRL+ALT+F1 on your login screen, then enter your user / pass. Tac Anti Spam from Surrey Forum Register Help Remember Me? share|improve this answer answered Dec 5 '14 at 19:40 Stuart Cardall 20415 add a comment| up vote 0 down vote Following command should resolve your issue: sudo alsa force-reload If that

Why do Internet forums tend to prohibit responding to inactive threads? Regardless, you get the credit - we can hear our PC again. The Art of Word Shaping My Cosigner is going to die, and the family is threatening to take the car! Trying to run just ALSA under Debian Wheezy 64 bit in VMWARE still gave this gstreamer error.

Forcing an ALSA reload didn't help :( Reply Abhishek Prakash says August 2, 2013 at 1:35 pm try re-installing flash.